4 ay önce
4 ay önce

Google Drive’ın Masaüstü Sürümleri Tek Uygulamada Birleşiyor

Google Drive, ABD merkezli teknoloji devinin sunmuş olduğu hakikaten de işe yarar bir servis. Şirket, bugüne dek ferdi kullanıcılar ve kurumsal firmalar için iki değişik Google Drive hizmeti sunarak kurumsal müşterilere Google Drive İşletme Sürümü, ferdi müşterilere ise Backup and Sync (Yedekle ve Senkronize Et) hizmetlerini sunuyordu.

Yalnızca masaüstü versiyonları olan bu iki sürüm de zaman vakit baş karışıklığına yol açabiliyor ve bilhassa Yedekle ve Senkronize Et sürümünde karşılaşılan kusurlar, kullananların canını sıkabiliyordu. Google, bu meseleleri çözmek ve baş karışıklığını ortadan kaldırmak için, iki versiyonu da birebir çatı altında birleştirerek hem ferdi hem de kurumsal kullanıcılara birebir hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

Tüm özellikler Masaüstü için Google Drive’da birleşecek, ilerleyen devirlerde başka uygulamaların fişi çekilecek

Kendi blogu üstünden izahat meydana getiren Google, şu tabirlere yer verdi; “Bugüne dek, kurumsal kullanıcılara Google Drive İşletme Sürümü, kişisel kullanıcılara ise Yedekle ve Senkronize Et olmak suretiyle iki değişik masaüstü Google Drive uygulaması sunuyorduk. Son kullanıcılar için baş karışıklığına neden olabilen ve data teknolojileri departmanları tarafınca zorluğa neden olabilen bu istemcileri, 2021 senesinde birebir çatı altında toplamayı hedefliyoruz.”

Yeni uygulamayı Masaüstü İçin Google Drive olarak isimlendirecek şirket, her iki uygulamada yer verilen tüm özelliklere yeni uygulamanın da haiz olacağını, ayrıyeten Masaüstü için Google Drive’ın yeni özelliklere de haiz olacağını lisana getirdi.

Yeni uygulama, kullananların USB’de bulunan evrakları direkt olarak Google Drive’a yüklenmesine ve Google Docs ve Drive’de yer edinen tüm klasörlerin senkronize edilmesine olanak sağlayacak.

Masaüstü İçin Google’ın hizmete girilmesi ile beraber başka uygulamaların fişi çabucak çekilmeyecek. Google, uygulamayı kusursuz bir formda kullanıcılara sunmak istediklerini, uygulama hizmete girdikten sonrasında da kullananların lüzumlu düzenlemeleri yapabilmeleri için 3 aylık bir süre tanınacağını belirtti.

Kaynak: Webtekno

Paylaşın

Sponsor